Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
Tomas med en kamera.

Anmäl dig till eventet

Du kommer skickas till vår externa anmälningssida.

Event

Möten och utbildning på distans och i VR – 3 mars

Onsdag 3 mars kl. 10-12 | Digitalt på distans

Hur kan vi ta upplevelser och möten till nästa nivå när de sker digitalt på distans? Den första digitala anpassningschocken har lagt sig för många och fler än någonsin har lärt sig arbeta på distans. Nu handlar det om hur den digitala tekniken kan användas även efter pandemin, för att bli en förlängning av oss själva och inte en begränsning.

I denna workshop tar vi del av erfarenheter kring att skapa liveevent digitalt och tittar på hur vi kan göra våra digitala vardagliga möten bättre. Du får även genom din skärm ta del av några plattformar som används för att mötas genom VR.

Inspirationsworkshopens syfte är att ge en bredare förståelse för hur vi kan förbättra våra nuvarande digitala möten/distansutbildning och att ge en inblick i alternativa mötesformer.

Workshopen vänder sig till företag och verksamheter inom kultur, utbildning och besöksnäring.

Vi kommer gå igenom hur man använder programmet OBS för att:

  • Få in sin logga i videomöten
  • Ha flera kameravinklar
  • Använda greenscreen för att få snygga presentationer
  • Enkelt spela in presentationer och instruktionsvideos
  • Synka olika ljud och bildkällor
  • Livestreama ett event till sociala medier
  • Använda sin smartphone/surfplatta som webbkamera
  • Vi kommer även prata om vilken utrusning som kan köpas in för att få ännu proffsigare livesändningar och videokonferenser.

Tomas Larsson är musikern och läraren som under pandemin plötsligt var tvungen att ställa in flera spelningar och fick börja lära ut musik på distans. Tomas tog saken i egna händer och startade upp projektet ”Livestream Hylte”, med syfte att livesända lokala kulturevenemang i Hylte kommun för att bidra till att hålla kulturlivet levande. Under våren och sommaren livesände Tomas konserter och även festivalen ”Into the Woods”.

Förutom att Tomas delar med sig av sina tips och trix för att göra digitala möten bättre så pratar VIAkub Hallands processledare Isabell och Tor om att mötas i VR. Vad är fördelen med att dela det digitala utrymmet och hur skiljer det sig från att mötas på platt skärm? Kan vi använda oss av vårt invanda sätt att interagera även digitalt?

Du behöver inga särskilda förkunskaper för att delta.

Teknikkrav: Workshopen hålls digitalt på distans. För att följa med på bästa sätt är det bra om du laddar ner den kostnadsfria mjukvaran Open Broadcaster Software (OBS) som du hittar här: https://obsproject.com/

Det går även bra att delta på workshopen utan att ladda ner mjukvaran.

Anmäl dig senast 24 februari!

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta:

Tor Palm
Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg

tor.palm@regionhalland.se
079 063 14 80