Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
Tre av projektets processledare kliver ut ur vår minibuss med VIAkubs mönster.

Anmäl dig till eventet

Du kommer skickas till vår externa anmälningssida.

Event

Kungsbacka: Skapa virtuella turer och proffsigare videomöten – 24/5

24 maj kl. 09.00-14.30 | Kompetenscentrum, Södra Torggatan 16, Kungsbacka.

VIAkub Hallands mobila popup-labb kommer till Kungsbacka. Kom och testa digitala verktyg – Kostnadsfritt.

Nu packar vi VIAkub Halland-bussen full med teknik och kunskap och beger oss till Kungsbacka. Kom dit du också och var med på en dag där vi tillsammans undersöker framtidens digitala teknik och hur ditt företag kan utvecklas med hjälp av den. Dagen bjuder både på inspiration som möjlighet att själv testa hur en virtuell tur skapas med hjälp av en 360-graders kamera och hur du med hjälp av en green screen och OBS (open broadcaster software) kan göra digitala möten proffsigare och mer engagerande.

När: Tisdag 24 maj kl. 09.00–14.30, lunch ingår för dig som deltar hela dagen.
Var: Ny lokal: Stadshuset (lokalen Arenan, bakom receptionen)
Storgatan 37 i Kungsbacka.


Program

09.00 Kaffe, incheckning och mingel

09.15 Trender och framtida möjligheter
VIAkub Hallands digitala expert Tor Palm guidar oss i en inspirerande föreläsning genom digitaliseringens transformation och pekar på olika trender som skulle kunna vara en del i hur vår framtid kan utvecklas. Med hjälp av fantasi, digitala verktyg och tydliga trender börjar vi visualisera en möjlig framtid för ditt företag. 

09.45 Digitalisering ur ett hållbarhetsperspektiv 
Tillsammans med Petra Löfås från EMC diskuterar vi digitalisering ur ett hållbarhetsperspektiv. Vad är egentligen fördelarna med digitalisering för ert företag och vad är farorna? Är digitaliseringen ett hjälpmedel eller skapar det mest stress? Detta är bara några av de frågor vi diskuterar. 

10.20-10.30 Paus 

10.30 Workshop 1 – Skapa virtuella turer
Virtuella turer har fått ett uppsving under pandemin. Mäklare har länge använt verktyget för att visualisera fastighetsobjekt där besökaren själv har möjlighet att upptäcka genom panoramabilder. Idag kan vi ta del av virtuella visningar av gallerier, museer och andra besöksmål.  
En virtuell tur är ett bra komplement till din hemsida, genom att skapa mer interaktivitet i besöket så kan besökarna få en bredare uppfattning och upplevelse av ditt företag. Tor Palm kommer berätta mer om 360°- kameror och lära dig grunderna i att skapa en egen virtuell panoramatur. 

12.00-13.00 Lunch med samtal  
Över en god vegetarisk lunch pratar vi behov och framtida möjligheter i din verksamhet, lunch ingår för dig som deltar både för- och eftermiddag. 

13.00 Workshop 2 – Skapa proffsigare videomöten 
Under de senaste två åren har vi upplevt en snabb förändring i hur vi kommunicerar. Under pandemirestriktionerna så fick alla känna på hur tekniken gjorde det möjligt att mötas på distans. Videomöten är här för att stanna och många event går nu att ta del av fysiskt eller digitalt vilket har gjort att kunskapsinhämtning och nätverkande är ännu mer tillgängligt. 
Vi är fortfarande i början av utvecklingen i att mötas digitalt och att hänga med i utvecklingen av detta har alla nytta av.

Ett videomöte är ett fönster in i ditt företag och att ha ett proffsigt videomöte kommer bli lika viktigt som att ha en proffsig webbplats. I denna workshop kommer du inspireras och ledsagas av Peter Bengtsson från Dramalogen, som har jobbat med film och animation i 20 år. Vi kommer känna på hur det är att arbeta med green screen och streaming verktyget OBS. Allt för att skapa snyggare videomöten och presentera sig och sitt företag bättre. 

14.30 Avslutas dagen

Läs mer om föreläsarna längre ner


Förberedelser och teknikkrav

Medtag egen bärbar dator
För att kunna delta aktivt i workshop 1 och 2 behöver du förbereda innan tillfället genom att installera 3DVista och OBS (båda kostnadsfria program) på den dator du tar med.

Det krävs inga förkunskaper för att delta. Har du inte tillgång till bärbar dator går det också bra att bara vara med och titta och lyssna.

Vad du får ut av utbildningen

Syftet med dagen är att ge dig större insikt i den digitala världen och undersöka hur ditt företag kan ha nytta av digital teknik.

Anmäl dig

Anmäl dig här, senast den 19 maj

Valbart att delta heldag, förmiddag eller eftermiddag.
Lunch ingår kostnadsfritt för dig som deltar heldag.
Begränsat antal platser

Utbildningen arrangeras av projektet VIAkub Halland, i företagsstärkande syfte. Det är kostnadsfritt för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

Medverkande

Peter Bengtsson, Petra Löfås och Tor Palm

Peter Bengtsson har arbetat med film och animation i 20 år. Peter omfamnar ny teknik och älskar att kombinera det handgjorda med digitala verktyg.

Petra Löfås är hållbarhetsrådgivare och affärsutvecklare på EMC och har lång erfarenhet från hållbar utveckling inom besöksnäringen. EMC är ett medlemsnätverk som verkar för att tillgängliggöra hållbättre och klimateffektiv affärs- och verksamhetsutveckling.

Tor Palm är processledare i VIAkub Halland och jobbar med våra digitala testlabb. Han är utbildad designer med stor erfarenhet av digitala visualiseringsverktyg.

Kontakt

Tor Palm
Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg
tor.palm@regionhalland.se
079 063 14 80

VIAkub Halland riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.

Projektet genomförs av Högskolan i Halmstad och Region Halland med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.