Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
En person bland lysande stavar.

Fotograf: Timothée Lambrecq (bilden är beskuren).

Anmäl dig till eventet

Du kommer skickas till vår externa anmälningssida.

Event

Konsten att styra ljus 16 dec

Onsdag den 16 dec kl. 10-12 | Digitalt via länk

Vill ni skapa ett sceniskt verk eller en föreställning där ljuset står i centrum? Eller vill ni som musiker använda ljus för att höja upplevelsen på er nästa spelning? Vill ni inom besöksnäringen använda er av ljus för att levandegöra en plats?

Att behärska konsten att styra ljus öppnar upp för oändligt många möjligheter.

Workshop om projektions-mappning

Workshopen handlar om projektions-mappning och hur ni som företagare inom kultur, utbildning och besöksnäring kan använda er av tekniken.

Projektions-mappning innebär att kunna kontrollera var projektorns ljus ska träffa, det kan vara på tredimensionella objekt eller platta ytor. Genom att maska projektorns ljus går det att projicera på flera ytor samtidigt med samma projektor.
Workshopen handlar även om att mappa led-belysning och vad det innebär.

Det finns flera olika mjukvaror som kan användas till projektions-mappning, men i denna workshop fokuserar vi på Resolume Arena.

Jonas Johansson

Jonas Johansson har en gedigen kunskap bakom sig och det som ligger i framtiden nosar han upp och suger i sig så fort det går. Jonas är en multikonstnär inom det digitala och beskriver sig själv som en ljustransformatör som upptäcker genom lek.

Jonas har jobbat med flera artister och håller i workshopar runt om på vårt jordklot, han är även grundaren till kollektivet Svartljus och Nordic Audiovisual Artists.

För vem?

Workshopen riktar sig till små och medelstora företag i Halland i branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Workshopen är även öppen för UF-företag och organisationer i dessa tre branscher.

Workshoppen arrangeras av projektet VIAkub Halland i företagsstärkande syfte, den är kostnadsfri för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

När? Onsdag den 16 december 2020, kl. 10-12.
Hur? Online. Länk till workshoppen skickas ut dagen innan.
Sista anmälningsdag: 10 december.

Förkunskaper: Bra med datorvana!

Teknikkrav: För att hänga med på bästa sätt så rekommenderar vi att ni laddar ner Resolume Arena vilket är mjukvaran som kommer användas under workshopen. Mjukvaran är inte gratis men ni kan ladda ner en gratisversion för att testa.

Det går även bra att delta utan att ladda ner mjukvaran för att få en förståelse för vad projektions- och led-mappning innebär.

Upplägg på workshop

  • Introduktion till audiovisuell upplevelse och ljusdesign.
  • Övning i att skapa eget innehåll och grunderna i mappning.
  • Introduktion till styrbart ljus, teknik och material.
  • Presentation av mjukvara och hårdvara.

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta:

Tor Palm
Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg

tor.palm@regionhalland.se
079 063 14 80