Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
Flera personer på en datorskärm i distansmöte.
Event

Hur går vi från “must have” till “want to have” distans-/ fjärr-/ hybridundervisning?

Workshopserie i tre delar: 8 september via Zoom | 27 september på DLC i Halmstad | 27 oktober via Zoom

Nu kan vi läsa de första rapporterna från senaste årets pandemi gällande undervisning i fjärr-, distans- och hybridmiljöer. Erfarenheterna skiljer sig dock väldigt åt och alla känner inte igen sig i de rapporteringar som gjorts. Ett som är säkert är att det teknologiskt skapats nya möjligheter. Vilka goda och mindre goda erfarenheter har just ni gjort och hur vill ni gå vidare?

UPPDTATERING 2021-09-06 OBS! Aktiviteterna i ”Mötesplats för skola och edtech-företag” är inställda på grund av för få anmälda deltagare.

Anmälan är stängd.

OBS! Aktiviteterna är inställda på grund av för få anmälda deltagare.

Det här är en workshopserie i tre delar (två digitala och en fysisk). Tillfällena bygger på varandra med målet att utveckla kunskap, identifiera utmaningar, matcha utmaningar med möjliga digitala lösningar och TESTA! Vi rekommenderar att du är med på alla tre träffarna.

Anmäl dig här

Anmälan är stängd.

OBS! Aktiviteterna är inställda på grund av för få anmälda deltagare.

Workshoparna är kostnadsfria för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

Mötesplats för skola och edtech-företag

Workshopserien ingår i ”Mötesplats för skola och edtech-företag” (Tema 1). Du kan självklart även delta i Tema 2: ”Kan digitaliseringen ha en påverkan på stress hos barn och unga i skolan?”.

DATUM ATT BOKA IN

Program fylls på löpande.

DIGITAL Workshop 1: Kunskap, behov och oanade möjligheter

8 september kl 9–12 på Zoom

Vad behöver vi ta reda på för att kunna skapa utbildning bortom fysiska faciliteter med bibehållen hälsa och där tekniken lyfter oss till nya oanade möjligheter? Workshopen fokuserar på att utforska utmaningar och tydliggöra behov idag. Vi varvar inspiration och kunskapsdelningar från skolan, akademin och företag inom edtech tillsammans med individuell reflektion och samtal i grupp för att ringa in utmaningar och behov.

Inför workshop 2 reflekterar du om vad du lärt dig och ringar in någon utmaning som du är mer intresserad av att fördjupa dig inom. I andra workshopen ges möjlighet att matcha er utmaning med digital lösning som din arbetsplats eventuellt kan gå in i skarpt test med. Det går också bra att inte gå in i skarpt test, utan inspireras och lära mer om området tillsammans med andra.

FYSISK Workshop 2: Matchmaking, test och inspiration

27 september kl 13–16 på DLC i Halmstad

Workshopen fokuserar på att lära om olika digitala tekniker, inspireras, testa och samtidigt fortsätta utforska såväl utmaningar som lösningar. Här sker även matchning av din verksamhets behov med företagens lösningar.

Inför workshopen har du problematiserat din verksamhets utmaningar. Efter denna workshop är målsättningen att kontakt mellan dig och företag kan etableras och det är dags för test i skarpt läge för den som vill det. Vi inspireras av Swedish Edtests beprövade metodik och varvar testning med inspiration, individuell reflektion och samtal i grupp. Här blir fokus att komma vidare från utmaning till att testa lösningar.

Mer om Swedish Edtest

DIGITAL Workshop 3: Erfarenhetsutbyte, klarhet och utkomst

27 oktober kl 9–12

Workshopen fokuserar på klarhet och utkomst. Deltagare som gett sig in i test av digital teknik delar med sig av sina erfarenheter från testprocessen så långt. Vi varvar inspiration, erfarenhetsutbyte, individuell reflektion och samtal i grupp. Vad kan vi göra imorgon och vad blir nästa steg? Vilka mötesplatser behövs och hur kan vi fortsätta arbeta tillsammans, skola, företag och akademi?

Kontakt

Om du har frågor, kontakta gärna:

Håkan Cajander
Processledare Utbildning | Region Halland
Hakan.Cajander@regionhalland.se
072 083 55 85