Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
Flera personer runt ett bord där olika symboler ligger utspridda.

Anmäl dig till eventet

Du kommer skickas till vår externa anmälningssida.

Event

Idé-hackaton – 20, 22 och 24 sept

20, 22 och 24 september 2021 | Digitalt i Zoom

Vill du utveckla din verksamhet med hjälp av digital teknik? Vill du utforska möjligheter att skapa en hybridmiljö där den fysiska miljön samverkar med digitala upplevelser? Alla verksamheter är unika och det finns inte en modell som passar alla. Vilka är behoven och vilka är förutsättningarna för just din verksamhet, organisation eller ditt företag och vilka idéer har du?

Var med på ett annorlunda och givande hackaton där vi tillsammans utforskar den samtida digitala utvecklingen och vad den kan betyda för din verksamhet i framtiden. Vi prövar idéer som kan utvecklas inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring.

VIAkub Halland bjuder in till ett idé-hackaton där vi håller oss i den digitala världen för att utforska, upptäcka och ur ett imaginärt perspektiv förhålla oss till framtidens digitala ekosystem. Aktiviteterna leds av Andrea Resmini, lektor vid Högskolan i Halmstad och docent i Experience design och information architecture.

Handledare och support från VIAkub Halland stöttar under hela hackatonet. Du får inspirationsföreläsningar kring immersiv teknik (t ex VR och AR), teknisk vägledning och support genom hela processen. Högskolestuderande medverkar med kunskap om digital design. Tillsammans förädlar vi idéerna.

Du som deltar interagerar med andra medverkande företag i grupp, tillsammans vidareutvecklar ni en eller flera idéer. Gruppen med den mest innovativa idén får dessutom chansen att presentera sin idé-resa på VIAkub Hallands stora konferens i november.

Delar av hackaton kan vara på engelska, men i grupperna pratar ni det språk ni känner er bekväma med.

Är du nyfiken på den digitala utvecklingen och vad den innebär för verksamheter, samhället och människan – då är detta hackaton något för dig!

När?

Tre halvdagar i vecka 38:

 • måndag 20 september: kl. 9–12, 13–14 (introduktion, gruppbildning)
 • onsdag 22 september: kl. 13–17 (självständigt arbete i grupperna)
 • fredag 24 september: kl. 9–12 (presentation av projekt och den mest innovativa idén utses)

Under veckan kommer det också finnas möjlighet till digitala ”fikastunder” för att utbyta erfarenheter och få stöd i arbetsprocessen

För vem?

Är du verksam inom branscherna kultur, utbildning eller besöksnäring i Halland? I så fall har du nu chansen att utveckla och fånga upp idéer som kan ta din verksamhet till nästa nivå.

Detta kostnadsfria digitala idé-hackaton riktar sig till dig som vill utveckla er verksamhet. Du kan arbeta i ett privat företag, offentlig sektor, stiftelse, eller organisation. Även UF-företag är välkomna att delta.

Du kan anmäla dig som enda person från en verksamhet men det går också bra att delta som grupp. För att få ut så mycket som möjligt av detta hackaton rekommenderar vi att ni är flera från samma verksamhet som anmäler sig tillsammans.

Fundera gärna på vad din verksamhet vill utveckla, exempel på idéer kan vara att:

 • Förstärka besökarens upplevelse visuellt
 • Arbeta proaktivt med VR inom skola och utbildning
 • Skapa digitalt musik-quiz eller andra digitala evenemang

Vad är syftet?

 • att utforska det digitala ekosystemet
 • att utveckla en hållbar framtid som bygger på en blandning av digitala och fysiska miljöer
 • att utgå från en given tidsram för implementering
 • att förutse vilken “impact” aktiviteten har långsiktigt på din verksamhet

Varför ska du vara med?

 • för att du får vara kreativ
 • för att du får nya perspektiv
 • för att du får chans att utbyta kunskap med andra
 • för att du får möjlighet att utveckla och påverka verksamheter i Halland

Anmälan

Anmäl dig senast den 12 september

Hackaton arrangeras av projektet VIAkub Halland i företagsstärkande syfte, det är kostnadsfritt för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

Projektet har ett forskningsperspektiv och frågor i forskningssyfte kommer ställas under hackatonet.

Kontakt

Andrea Resmini | Högskolan i Halmstad
andrea.resmini@hh.se