Europeiska Unionen logotyp Region Halland logotyp
Bild på skulptur i betong med digitala element av svartvita rutor

Anmäl dig till eventet

Du kommer skickas till vår externa anmälningssida.

Event

Fotogrammetri – 19/5

19 maj kl. 09.30-11.30 | Online via Teams

Häng med på en digital lektion om hur du med hjälp av 3D-fotografering gör fysiska objekt digitala. Vad ska man ha detta till, kanske du undrar? Tänk dig att du vill skapa en mer intressant webbplats där dina alster och produkter blir mer livfulla då de går att uppleva tredimensionell.

Du kanske har skapat en produkt du vill visa upp i olika vinklar och med denna teknik kan du få din vas, kopp eller skulptur att snurra så att den kan beskådas från alla håll. Mycket användbart om man säljer sina alster på nätet.

Detta utbildningstillfälle leds av Jonas Johansson, lektor på Beckmans designhögskola och designer i konst och teknik med pedagogiska uppdrag på bl.a. Hyper Island, School of Machines, ChangeMaker Educations, Berghs School of Communication mm.

Gästar gör även 3DVerkstan som kommer prata om 3D-printing och 3D-scanning.

Förberedelser och teknikkrav

För att aktivt kunna testa själv under tillfället behöver du ha en Apple-telefon* som stödjer Lidar och installera appen Polycam (iOS). Vi kommer även visa programmet Metashape (gratis) som ger samma effekt men endast behöver bild (eller video) av det skannade objektet.

Det går också bra att bara vara med och titta och lyssna.

*Följande Apple modeller stödjer Lidar: iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro, och iPhone 13 Pro Max.

Mötet sker digitalt på Teams

Du behöver inte installera Microsoft Teams för att vara med, det går bra att ansluta via webbläsaren. För dig som vill ha tillgång till fler funktioner i Teams kan kostnadsfritt installera programmet via denna länk.

Anmälan

Anmäl dig här senast den 17 maj

Begränsat antal platser.

Utbildningen riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.

Kom i tid!

Aktiviteterna börjar på utsagd starttid och du bör vara inloggad i god tid innan. Sätt på datorn och logga in och testa ljudet, du kan logga in 15 minuter före start.

Vad händer sedan?

Ta med ett föremål och testa på plats med vår utrustning hur det går till att göra ett fysiskt objekt digital. 23 maj träffas vi i VIAkub Hallands digitala labb på Impact House i Varberg där du kan testa din nyvunna kunskaper och pröva den tekniska utrustningen på plats. Aktiviteten är fristående, inga förkunskaper krävs.

Kontakt

Tor Palm
Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg
tor.palm@regionhalland.se
079 063 14 80

Aktiviteten arrangeras av projektet VIAkub Halland i företagsstärkande syfte, det är kostnadsfritt för alla deltagare. Projektet VIAkub Halland genomförs av Högskolan i Halmstad och Region Halland med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Bild av Jonas Johansson.